Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Гост от Холивуд ще обучава в Народния театър

Отворени актьорски уъркшопи с актьора Димитър Маринов ще се проведат на 1 април в Народен театър „Иван Вазов“. Занятията са насочени към актьори и студенти от актьорските специалности, съобщават организаторите.

Събитието ще започне с уъркшоп на тема „Какво е филмов кастинг, подготовка на актьора за кастинг“, по време на който Димитър Маринов ще сподели с младите актьори своя дългогодишен опит в България и по света.

По-късно ще се проведе и вторият уъркшоп, който ще бъде на тема „Кино и телевизионните индустрии в САЩ, агенти и мениджъри“. На него актьорът ще представи различни кастинг агенции, студия и кастинг режисьори.

Достъпът на всички желаещи да се включат в уъркшопите, ще бъде след предварително записване.

Големият пробив на Димитър Маринов в киното е с филма „Зелената книга“ на режисьора Питър Фарели. В този филм партнира на Виго Мортенсен и Махершала Али. Филмът получава над десет награди, включително наградата „Оскар“ за най-добър филм и „Златен глобус“ за най-добър сценарий. Тази есен Маринов ще представи своите авторски книги, насочени към обучението по актьорско майсторство, различните видове актьорски тренинг и сравнения на актьорските методи в киното и театъра.

 

Последни публикации