Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Балкански звезди на сцената на SoFest 2023

Зимното издание на SoFest 2023 събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от балканите, признати в целия свят. От 17 до 19 ноември на клубната сцена в НДК, публиката ще има възможността да се докосне до три уникални, международни проекта с артисти и изпълнители от световната сцена.

На 17-и ноември братя Владигерови – Александър с тромпет, флюгелхорн и Константин с пиано, ще представят на публиката мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години на миналия век. С тях на сцената ще излязат Васил Хаджигрудев, контрабас и Стоян Янкулов-Стунджи, ударни.  Музикантите ще представят и последния си албум „Веселите Владигерови“, който е създаден съвместно със сестра им Екатерина. Гостите на SoFest Winter ще се докоснат и до умението на братя Владигерови да превърщат дълбоката лирика в музика, трансформирайки я в съвсем нов и модерен песенен стил, чрез поезията на Райнер Мария Рилке. Нов и модерен джаз, суинг, груув ритми и балкански звуци обещава музикалната вечер с братя Владигерови.

Във втората вечер – 18-и ноември, на SoFest Winter ще гостува македонският дует – „Дац и Александар“. Нашумелите артисти Драган Спасов-Дац, актьор и Александар Митевски, музикант и техният диджей ще взривят публиката с концерт, на който ще изпълнят песни, станали хитове и са с милиони гледания в музикалните платформи.

В последната вечер – 19 ноември, за първи път от три години в България на сцената на SoFest ще се качат виртуозните музиканти Теодосий Спасов – кавал и вокал, Влатко Стефановски – китара и вокал, от Северна Македония и Васил Хаджиманов – пиано, от Сърбия.

Последни публикации