Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Грандиозен спектакъл за 80-годишния юбилей на Цветана Манева в Пловдив

Стотици изпълниха Античния театър в Пловдив в чест на Цветана Манева и спектакъла „Честит рожден ден, Цветана“, създаден специално за 80-годишния юбилей на актрисата.

Публиката се наслади на текстове и спомени изпълнени от любими колеги на Манева, с които тя играе заедно в спектакъла „За любовта…“, който през последната година се превърна в културен феномен. Освен тях в представлението, с виртуалните си поздрави се включиха и много други звезди и близки на актрисата.

Създателите на „Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които актрисата работи ексклузивно през последните години: драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Те са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: „ На живо“ („Аскеер 2022“), „ Място, наречено Другаде“ („Икар 2023“, „Аскеер 2023″), „С гръб към залеза“, „ за любовта…“, „ Нощните Рицари“ и др.

„Благодарение на „Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява. Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следваме, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената“, казват те.

Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ е представян и извън България пред наши сънародници във Виена на 20 април.

Последни публикации