Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Мики Маус се превръща в сериен убиец

Около 96 години след като късометражният филм на Дисни от 1928 г. Steamboat Willie влезе в публичното пространство, бе пуснат трейлър за комедиен филм на ужасите, в който Мики Маус е сериен убиец.

В трейлъра на „Капанът на Мики Маус“ се вижда човек, облечен в костюм на Мики Маус и хокейна тениска без никакви букви. Той атакува и дебне жертви в увеселителен парк.

Клишираните препратки към други филми на ужасите са на лице. Един герой отбелязва, че е вероятно друг скоро да умре, след като пускат репликата: „Ще се върна веднага“. „Е, той е мъртъв… Ако беше във филм на ужасите, никога нямаше да кажеш „Веднага се връщам“, защото тогава… не го правиш“, отбелязват героите.

„Mickey’s Mouse Trap“ е с участието на Софи Макинтош, Калъм Сюик, Алегра Носита, Бен Харис, Дамир Кович, Макензи Милс, Ник Бискупек и Саймън Филипс и е режисиран от Джейми Бейли.

„Просто искахме да се забавляваме с всичко това. Искам да кажа, това е Мики Маус на Steamboat Willie, който убива хора. Това е нелепо. Тичахме с него и се забавлявахме, докато го правехме и мисля, че си личи“, споделя режисьорът

Според синопсиса на филма това е 21-вият рожден ден на Алекс, но тя е останала на работа до късно в увеселителния парк. Затова приятелите й решават да я изненадат. В същото време маскиран убиец, облечен като Мики Маус, решава да играе своя собствена игра с тях. В нея всеки трябва да оцелее.

 

Последни публикации