Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Ники Кънчев играе себе си във филма „Киберпрестъпност“

Ники Кънчев е един от участниците в новия игрален филм „Киберпрестъпност“, който ще има своята премиера в началото на февруари на големия екран. За журналиста това е втора роля в киното, след като застана пред камерите и в лентата „Ятаган“ през 2020 година.

„Във филма „Киберпрестъпност“ играя себе си – каза Ники Кънчев за „Филтър“. – Когато ми предложиха ролята на радиоводещ, веднага приех, а и снимките бяха на моето работно място в студиото на „Дарик“ от 22 до 2 часа след полунощ. Задачата ми бе да направя интервю. Не сме снимали много дубли и смятам, че епизодът се получи добре.“

„Киберпрестъпност“ е първи игрален филм на актьора Атанас Михайлов като сценарист и режисьор. Той не крие, че се вълнува много преди премиерата и как зрителите ще възприемат неговата работа. До този момент Атанас е снимал музикални видеоклипове на различни изпълнители и тв предавания, но сега всичко е доста по-различно.
„Това е филм, създаден по действителни събития и съм много благодарен на Александър Велев от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП за историите, които ми разказа – разкрива Атанас Михайлов. – Засегнали сме темите за случайните запознанства в социалните мрежи, за изнудвани от педофили момичета, както и за училищния тормоз между съученици, които се снимат с телефоните и пускат видеата в интернет. Зрителите ще видят на екрана непрофесионални актьори, които обучавам в „Кино Академията за таланти“, но всички се справиха много добре.

Вярвам, че „Киберпрестъпност“ ще е интересен както за младата аудитория, така и за възрастните, защото опасности в интернет дебнат отвсякъде. А и на всеки 37 секунди някъде по света се извършва киберпрестъпление, така че всеки трябва да се замисли.“
Във филма с роля се изявява и боксьорът Тервел Пулев, както и самият режисьор Атанас Михайлов. Идеята е след премиерата през февруари у нас лентата „Киберпрестъпност“ да бъде показана и в цяла Европа.

Антон СТЕФАНОВ

Последни публикации