Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Принц Хари може да спечели престижна литературна награда

Принц Хари е номиниран в две категории за Британските литературни награди за противоречивите си мемоари „Резервният“.

Автобиографията, написана от писател в сянка, получи номинации в категориите „Нехудожествена литература – аудиокнига“ и „Нехудожествена литература – разказ“.

Книгата на принца се сблъсква със сериозна конкуренция в раздела „Нехудожествена литература“ – в него фигурират нашумялата автобиография на Бритни Спиърс „Жената в мен“, базираната на подкасти книга на предприемача Стивън Бартлет „Дневникът на изпълнителния директор“, „Политика на ръба“ на бившия депутат от Консервативната партия Рори Стюарт заедно с други номинирани.

Предимство за принц Хари е, че той лично озвучава аудио версията на книгата си „Резервният“. За разлика от него Бритни Спиърс остави своята аудиокнига за озвучаване на номинираната за „Оскар“ за ролята си в „Семейство Фейбълман“ актриса Мишел Уилямс.

Филип Джоунс, главен редактор на основалото наградите списание „Букселър“ и председател на журито, коментира: „През изминалата година книжният бизнес запретна ръкави, изправи се срещу кризата с разходите за живот и проблемите след КОВИД и пусна на пазара редица запомнящи се и забележителни нови заглавия“.

Церемонията по връчването на Британските литературни награди, смятани за еквивалент при книгите на отличията БАФТА в киното, ще се състои в хотел „Гроувнър хаус“ в Лондон на 13 май.

 

Последни публикации