Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Принцеса Даяна и Снежанка вдъхновяват новия филм на Дисни „Желание“

Най-новият анимационен филм на Дисни, „Желание“, съдържа десетки великденски яйца и взима идеи от класиките преди него. Филмът обаче съдържа препратки към реалния свят.

Режисьорите и продуцентите на продукцияta, разказват, че принцеса Даяна е вдъхновила облеклото във филма. Военната наблюдателна кула, която е информирала замъка на крал Магнифико пък е вдъхновена от Испания. Ето какво не знаете за филма „Желание“.

1. “Желание“ проследява 17-годишната Аша, докато тя се опитва да върне желанията на своята общност от крал Магнифико на техните законни собственици. Филмът също така служи като история за произхода на известната звезда на Дисни, която желае, видяна в „Пинокио“ и „Принцесата и жабокът“.

2. „Желание“ е вдъхновено от творчеството на Дисни

Единият от режисьорите- Крис Бък и на „Замръзналото кралство“ разказва, че филмът е начин да се почете 100-годишнината на The Walt Disney Company. Историята на новото филмче е вдъхновена от наследството на Disney Animation.
Наметало, което Аша носи целенасочено, наподобява това на Феята Кръстница от „Пепеляшка“. Отровната ябълка на Злата кралица от Снежанка, се появява в леговището на крал Магнифико. “Желание“ завършва със златни чертежи на класически герои на Дисни от останалите 61 анимационни филма, включително „Оливър и компания“ и „Великият детектив мишка“.

3. Седемте приятели на Аша от филмчето, са вдъхновени от снега

От Дисни смятат, че това ще бъде страхотно завръщане към първия филм на Disney, „Снежанка и седемте джуджета“ от 1937 г., който е първият пълнометражен анимационен филм. „Дори цветовата палитра, техните костюми са със същия цвят като тези, от които са вдъхновени“. Всеки от приятелите на Аша споделя първия си инициал с едно от известните седем джуджета. Наричани в продукцията „седемте тийнейджъри“, Далия е Док, Габо е Гръмпи, Хал е Щастлив, Саймън е Сънлив, Сафи е Кихав, Дарио е Допи, а Базима е Срамежлива.

4. Лицето на Звездата във филма е вдъхновено от Мики Маус.

Дизайнерът на продукцията Гризелда Састравината-Лемей разказва, че не друг, а Мики Маус е вдъхновил лицето на Звездата – основен герой от филма.  Лицето е с меки черти и сърцевидна форма.

5.Обувките на Аша са препратка към сватбените чехли на принцеса Даяна.

Предполага се, че действието в новото филмче на Дисни, се развива през 1200 г. Докато всички останали носят обувки от епохата, тези на Аша са по-модерни. „Това е нашият начин да кажем, че тя е изпреварила времето си“, каза Састравината-Лемей.
Обувките на Аша са вдъхновени от сватбените чехли на принцеса Даяна, които са направени от Клайв Шилтън и имат деликатни цветя в долната част със златни акценти и златна рамка.

6. Замъкът на крал Магнифико е вдъхновен от военна наблюдателна кула в Испания.


Според анимацията, странната Торе дел Оро в Севиля, което се превежда като Златната кула, е послужила като вдъхновение за дванадесетоъгълния замък на злодея на Магнифико. „Разработихме стил Магнифико“, казва Дейвид Уомърсли, арт директорът на филма.

7.„Желание“ е създаден като по-голяма книга с разкази, подобна на тези, създадени за „Снежанка“ и „Спящата красавица“.

Преди години бяха произведени, големи книги с разкази за премиерите на „Снежанка и седемте джуджета“ и „Спящата красавица“ на Дисни. „Желание“ по подобен начин започна с дигитална книга с разкази, но продуцентът Хуан Пабло Рейес Ланкастър-Джоунс, разказва, че са направили и физическа книга с реквизит.

8.Дядото на Аша, Сабино, е вдъхновен от работата на легендарния аниматор на Дисни Милт Кал.

Дизайнът на персонажа за 100-годишния дядо на Аша е вдъхновен от работата на един от ранните ключови аниматори на Disney Animation, Милт Кал, един от легендарните „Девет старци“ на Дисни.

Последни публикации