Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Продуцентска война: Радо Тушев срещу фамилията Халваджиян

На път е да се разгори война между водещите продуценти у нас Радослав Тушев и фамилията Халваджиян. Продуцентът на „Ергенът“ и „Денсинг старс“ Тушев очевидно се е почувства засегнат от публикация на Джуди Халваджиян относно кастинга в „Денсинг старс“.

Тушев отговори на фамилията с пост в социалните мрежи:

„На първо време искам да поздравя по случай рождения му ден моя уважаван колега Магърдич Халваджиян. Желая му здраве, семейно щастие и творческо дълголетие.
Това не променя впечатлението ми, че проектите ни са таргетирани негативно от него и фамилията му. Какви са причините за това не мога да знам. Миналата година преди началото на пролетния телевизионен сезон проведохме телефонен разговор с него, след като разбрахме, че в “Като две капки вода” се планира тенденциозно отношение към друг наш проект.

По отношение на т.нар. копи-пейст, искам да напомня на господата Халваджиян, че Денсинг старс е форматно телевизионно заглавие, което се продава в над 40 територии. В параметрите на обмена попадат всички форми на съдържание – промоция и маркетинг стратегии, декор, костюми, музикални кътове, сценарии, хореографии, визуализации, анимации, схеми на осветление и пр. Взаимодействието между отделните територии се насърчава от лицензодателите, а всички решения се вземат с тяхно одобрение. Колкото и да си приличат всички издания по света, те носят една съществена разлика – героите са различни, емоциите им са различни, драмите и еуфорията им също.

Това са обстоятелства, които колегите познават добре, и извъртането им във вид на сензация мога да сравня само със симулативното търкаляне на техен репортер в опит да бъде представен за жертва на физическа саморазправа пред склад за храни с изтекъл срок на годност (доколкото помня). Точно такива “оригинални творчески решения” струваха ефира на разкошното предаване “Господари на ефира”, което впрочем също е лицензиран продукт.

Ние нямаме проблем с опитите си да предоставим на нашите зрители качествено съдържание, подчинено на световни стандарти, колкото и да бъде наричано всичко това “цирк с елементи на хорър”.

В заключение искам да поднеса своите извинения към тези, които може би съм засегнал с тези редове. На пазара за производство на телевизионно съдържание сме една шепа хора и да си правим подобни активни мероприятия е доста просташко.
И да, аз го направих този “безумен кастинг”, Judy Halvadjian.
Приятно гледане!“

 

Последни публикации