Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Силвия Кацарова празнува три пъти 70-ия си рожден ден

Силвия Кацарова ще отпразнува цели три пъти 70-ия си рожден ден! На самия 26 април, когато се е появила на бял свят, певицата въобще не знае какво я очаква, тъй като най-близките й хора подготвят парти изненада. В строга секретност те измислят сюрпризите за големия купон. Специално за празника от Турция пристига и сестра й. Три дни по-късно – на 29 април, изпълнителката на „Големият кораб“ ще почерпи певци, музиканти и приятели в столичен ресторант, а грандиозното честване ще е на 4 ноември в Зала 1 на НДК. Тогава Силвия кани всички свои почитатели на концерта си „70 нюанса любов“.

„Това няма да е просто концерт, а спектакъл – тържество на духа над възрастта – каза за „Филтър“ Силвия Кацарова. – Ще има много закачки с моите 70 години. Хората обикновено страдат, че остаряват, а аз съм изключително щастлива и затова ще празнувам през цялата 2024.“

На сцената в Зала 1 на НДК певицата ще изпълни своите най-големи хитове, както и чисто нови песни. Заедно с нея, разбира се, ще е дъщеря й Теди Кацарова, а специални гости ще са Дичо и царете на комедията – Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров. Естествено, този музикален празник няма как да мине без Васил Найденов, с когото Силвия има прекрасни дуети. На концерта ще бъде сложен край и на тригодишната сага с песента „Огън от любов“, която певицата нямаше право да изпълнява след забрана на продуцента Владислав Славов. Той бе разпратил писма до телевизиите и радиата, информирайки ги, че държи правата на текстове на няколко хита на изпълнителката. Това е и причината медиите да не ги излъчват.

„Истинският продуцент на тези песни, записани през 80-те години, е Българското национално радио – заяви за вестника ни Силвия Кацарова. – А и няма закон, който да забрани на изпълнител да си изпълнява хитовете. Един текст не прави цяла песен. Какво ли не преживях, пращаха ми полиция на участия, разпитваха ме, наложиха ми запор на сметките, рекетират ме, но аз съм пълна с енергия и няма кой да ме спре.“
В чест на своя 70-и рожден ден Силвия Кацарова ще издаде и нов албум, който ще се казва „70 нюанса любов“. В него певицата ще включи 11 песни, като четири от тях са по нейна музика.

Въпреки празничната еуфория графикът с професионални ангажименти на изпълнителката е запълнен. На 28 април тя ще вземе участие като специален гост и в моноспекатъкала „Грамофонът“ на Виктор Калев в Зала 1 на НДК, а за великденските празници е поканена да пее в петзвезден хотел във Велинград.

Последни публикации