Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Стефан Георгиев подготвя за 70-годишния си юбилей изложба Time Mashine

Художникът Стефан Георгиев подготвя изложбата Time Machine, която ще отбележи неговия 70-годишен юбилей. Изложбата ще бъде открита на 18 юни в Дружеството на бургаските художници, съобщават от културната институция в морския град.

Роденият във Велико Търново художник завършва Художественото училище в Казанлък през 1974 г. След това продължава образованието си във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От 1979 г. се фокусира върху живописта и илюстрацията.

Участва в множество групови изложби, а между 2000 и 2014 г. живее и работи в гръцката столица Атина, където е част и от Съюза на художниците на Гърция. Успоредно с това илюстрира детски книги за няколко гръцки издателства и има в биографията си 28 издания, които включват негови творби.

Стефан Георгиев предпочита смесените техники, като смесва акрилна паста, златни и сребърни метални фолиа, колаж, акрил и маслени бои. Композициите му са предимно фигуративни, с детайли, които са реалистични, но стилизирани и декоративни. Негови картини са включени в частни колекции в различни страни от Европа, Северна Америка и Азия.

Последни публикации