Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени с първи сингъл от новия албум


Новият албум на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени с оригиналното заглавие “!Удивителни Въпросителни?”, ще излезе през май. “Заедно сами” е пилотният сингъл от албума, песента носи познатото за групата настроение и китарен саунд, съчетано с философски дълбочини в лириката.

“Представихме осем чисто нови песни на концерта си в НДК. После ги свирихме и на други места, преди да запишем албума. По реакцията на публиката избрахме кои да са синглите. В “Заедно сами” хората се включваха моментално в припева и крещяха с нас: Зумбае! Зумбае! Еееео. Така че нямахме никакви колебания. Следващите два сингъла са на песните “Въпроси” и “Оцет ли пи, лимон ли яде”, това решение отново е инспирирано от хората пред нас”, споделят музикантите.

Клипът на “Заедно сами” е заснет в три версии – първата с 360 градусова селфи камера е вече факт. След него отново ще качат 360 градусова версия, но този път интерактивна и всеки зрител ще може да избира сам гледната точка с мишката на компютъра или с приплъзване на пръста по дисплея на телефона си.

“!Удивителни Въпросителни?” ще се излезе на физически носител през май. На 10 май ще бандата ще свири в Лондон. Лятното им турне стартира в края на юни на 27 юни в Арена Русе, ще мине през летните театри на Варна, Велико Търново, Пловдив, Бургас, Ямбол, Сливен и ще приключи в Stroeja Open Air в София.

Последни публикации