Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Третият сезон на „Белият Лотос“ ще бъде още по-откачен

Вече знаем, че ще трябва да почакаме известно време, за да видим какво ще се случи в сезон 3 на „Белият лотос“, тъй като HBO обяви, че той ще се завърне едва през 2025 г. Но сега се говори, че сериалът на Майк Уайт ще започне да се снима през февруари 2024 г. В проклетите курорти на „Белия лотос“ наистина не си губят времето.

В началото на 2023 шоуто получи Златен глобус за най-добър лимитиран сериал, а актрисата Дженифър Кулидж заслужено получи награда за ролята си в него.

В сериала се разказва за това, как богати туристи се отправят на почивка в хотел, където дават воля на най-лошите си пориви и желания. Сериалът е остра социална сатира, проследяваща подвизите на различни гости и служители на измислената верига курорти „Белият лотос“, чийто престой се влияе от различните им дисфункции. Разказва се за една седмица от живота на почиващите и за нещата, които се случват около тях,
като с всеки изминал ден в тези перфектни пътници, любезни служители и в самото идилично място изникват все по-мрачни аспекти.

Сценаристът и режисьор на сериала Майк Уайт. Снимка: NBC

Първият епизод винаги започва с това, че в хотела е станало убийство, а в последната серия се показва как точно е станало и кой е убиеца. По този начин зрителя в продължение на целия сезон се опитва да разреши тази загадка, като след всеки епизод получава повече информация за случилите се неща и за взаимоотношенията между персонажите, а накрая разбира дали предположенията са му били верни.

Майк Уайт, създателят на сериала, потвърди пред Entertainment Weekly, че работи по написването на сценария за сезон 3. „Сериозно завършвам сценария. Все още чакам да мога да се включа в кастинга. … Това ще бъде един свръхголям Бял лотос. Ще бъде по-дълъг, по-голям, по-откачен. Не знам какво ще си помислят хората, но аз съм супер развълнуван, така че поне за моя собствен барометър това е добре.

Сериалът трябваше да излезе много по-рано, но беше отложен чак за 2025 година,  заради стачките на актьорите и сценаристите в Холивуд, които се отразиха на продукцията на сериала. Актьорската гилдия все още не е постигнала споразумение с продуцентите и студията за условията на работа. Но Deadline съобщава, че „Белият лотос“ е един от трите сериала, които HBO приоритизира, заедно с „Еуфория“ и „Последният от нас“, чиито премиери също бяха отложени за 2025 г.

Медиата Deadline също така споменава, че в момента се провеждат кастинги за тринадесет роли, девет от които са постоянни за сериала – на възраст между 18 и 80 години – с патриарх, корпоративен ръководител, актриса, няколко майки, неудачник и експерт по йога сред групата.

 

В Тайланд по сметка

Първият сезон на сериала беше за курорт на Хаваите, а действието на вторият се развиваше в Италия. На 25 октомври Deadline съобщи, че създателят на сериала Майк Уайт е избрал Тайланд пред Япония, след като тайландското правителство му е предложило милиони долари под формата на поощрение за снимане. „Тайландското правителство току-що беше обявило подновяване и подобряване на системата си за филмови поощрения –  отстъпка от 30 процента. Само за техния проект това означаваше 4,4 млн. долара“, обяснява японската продуцентка Джорджина Поуп. „Всички ме гледаха със съчувствие. По онова време в Япония изобщо нямаше въведена такава система. Не можех да отговоря с конкретен отговор. Единственото, което чувах, беше звукът на проект за 35 милиона долара, който излита през прозореца“, обяснява още тя.

Не само вече е ясно, че сериалът ще се снима в Тайланд, но създателят му Уайт също така спомена за потенциалното място и темата на сезона. „Първият сезон като че ли акцентира върху парите, а вторият сезон върху секса. Мисля, че третият сезон може би ще бъде сатиричен и забавен поглед към смъртта,  източната религия и духовността“, казва той в интервю за списанието Variety.

Актьорския състав

От актьорите Дженифър Кулидж почти със сигурност няма да се завърне в трети сезон, но други герои може да се завърнат. Уайт споделя, че Дженифър е  негова приятелка и всички я обичат в първия сезон. Режисьорът споделя, че не е можел да си представи да отиде в Италия за втория сезон, без нея. „Но има още толкова много забавни актьори, с които сме работили досега, така че въпрос на това, кой е на разположение“, добавя той.

Дженифър Кулидж, Снимка: HBO

Дженифър Кулидж и Джон Грис, който играеше екранния ѝ съпруг Грег Хънт, бяха единствените актьори, които се завърнаха от първия сезон на „Белият лотос“ за втория сезон.

В навечерието на втория сезон Уайт споделя идеята за завръщането на героинята на Кони Бритън – Никол, в сериала. „Майк искаше да участвам във втория сезон и имаше идея, която ми хареса за героинята“ казва Бритън пред Deadline. „Намерението ни е да го направим в третия сезон. Една част от кастинга не проработи във втория сезон и се надяваме да [го] направим в третия сезон“, добавя тя.

Кони Бритън, снимка: HBO

Възможно е да се завърне и Майкъл Империоли от втори сезон. „Кой знае, може би ще има още един сезон на „Белият лотос“, в който Доминик ще дойде със съпругата си и ще закърпят всичко! Уайт казва пред Esquire, че не иска да мисли много за това, именно защото идеята го прави много щастлив. „Не искам да се разочаровам… Не бих искал
нищо повече от това. Просто толкова много обичах да работя с Майк (Империоли).

Майкъл Империоли, снимка: CNN

След като получи номинация за „“Еми за ролята си на Валентина, Сабрина Импасиаторе заяви пред Deadline, че Майк Уайт й е писал и иска пак да работят заедно. Това обаче не означава в третия сезон на „Белия лотос“.

Сабрина Импасиаторе, снимка: HBO

Тео Джеймс, който също получи номинация за „Еми“ за ролята си на Камерън Съливан във втория сезон, също заяви пред списанието: „Хубавото при Майк е, че той е създал продължителен свят, в който тези герои могат да си взаимодействат в бъдеще“.

Тео Джеймс: снимка: CNN

Един от героите, който определено се завръща е Белинда, изиграна от Наташа Ротуел. Variety първи съобщи новината, а Ротуел я потвърди, като написа в Twitter: „Белинда се завръща, бейби!!!“

Наташа Ротуел, снимка: HBO

С тази последна актуализация въпросът кой друг може да се присъедини към Ротуел в сезон 3 на „Белият лотос“ скоро може да стане по-ясен. Сериалът е известен с това, че изважда на показ изненадващи и запомнящи се изпълнения, което допълнително засилва интригата.

Последни публикации