Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

82 кандидати за славата на великия Христо Фотев

 

82 са регистрираните автори, записали се за участие в деветото издание на Националния литературен конкурс „Христо Фотев“.

Регламентът позволява на поетите да се включат с книги, издадени през последните две години. Това означава, че допуснати до конкурса могат да бъдат около 100 произведения, тъй като някои от авторите имат повече от едно издание за този период.

БТА припомня, че тази година победителят ще получи премия в размер на 4000 лева. Освен него с парични стимули от по 1000 лева ще бъдат отличени още двама автори, избрани от седемчленното журито, съставено от представители на организаторите, както и един от победителите в предходно издание на литературната надпревара.

Лауреатите ще бъдат обявени на официална церемония на рождената дата на Христо Фотев – 25 март, като събитието е придружено с рецитал по стихове на известния бургаски поет.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Димитър Николов. Носителят на Националната награда „Христо Фотев“ получава парична премия, диплом от Община Бургас и пластика „Златно перо“ от Съюза на българските писатели.

 

 

Последни публикации