Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Актьорът Калин Сърменов откри изложба

 

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов вече се изявява и като художник.

Актьорът откри първата си изложба в галерия „Нирвана“. Наречена е „Светлата страна на нещата“.
Сърменов показа 35 дигитални рисунки, като още в същия ден бяха продадени 10 от тях. Всяка от тях е придружена от кратък текст, иронизиращ манталитета на българина или пък точно обратното – вдъхващ му кураж.

„Името на изложбата е такова, защото „живеем в един свят на тъмнина, а това наистина много ме дразни, обясни авторът.

– Избрах неслучайно точно този ден – 15 януари, за откриване на изложбата. Според психолозите това е най-депресиращият ден в годината. Но това може би е заради „светлата страна на нещата. На този ден имало най-много разводи и най-много равносметки.“

Идеята за дигитални картини идва случайно. Сърменов почти всеки ден рисува на дъщерите си, за да ги зарадва. Но вместо четка, моливи и бял лист, използва друг вид платно и техника – телефон, таблети и пръсти. Новоизлюпеният художник твърди, че се запалил по дигиталното изкуство, след като попаднал на приложение, в което чрез забавление всеки ден създавал по една картина.

На събитието присъстваха много колеги на Сърменов, хора от културните среди, журналисти и политици, както и магистрати, сред които беше и бившият главен прокурор Иван Гешев.

 

На снимката: Ники Кънчев, Кристина Патрашкова, министърът на културата Кръстю Кръстев, Христо Мутафчиев, Николай Младжов и Стефан Рядков

Последни публикации