Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Държавна опера Варна ви кани на Коледен музикален фестивал

Държавна опера Варна представя 24-то издание на Коледен музикален фестивал. Традиционното събитие включва заглавия като: „Норма“, „Летящият холандец“, „Лешникотрошачката“, „Травиата“, „Спящата красавица“, „Ханука“. На сцената ще можете да видите „Калас и Онасис“, както и „Бодигард“, с участието на Орлин Горанов.

Лицензът за американския мюзикъл „Бодигард“ е на Държавна опера Варна, която изпълнява всички строги критерии и изисквания на лицензодателя, за да го постави на родна сцена. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов, хореограф – Анастасия Неделчева. Съставът на мащабната продукция включва актьори, певци, музиканти и танцьори, което я превръща в неповторимо преживяване за сетивата и душата.

В ролята на Рейчъл Марон гледаме английската актриса от Уест Енд – Манал Ел Фейтури. С превъплъщението си в тайния агент Франк Фармър, любимият на всички Орлин Горанов разкрива още едно свое лице. Гласовитата Нора Караиванова, на която е отредена ролята на Ники Марон успява да накара всеки българин да се гордее, с брилянтата си игра и музикални изпълнения.

Цялата програма на Държавна опера Варна можете да видите тук: https://www.operavarna.com/index.php/bg/

 

Последни публикации