Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

„Етюд -и-те на София“ по фотографиите на Иван Шишиев

„Етюд-и-те на София” е фотографски проект, който започва през 2015-а като фейсбук страница и бързо се превръща във визуална хроника на града. Авторът на снимките Иван Шишиев запаметява с фотоапарата си разнообразни места, хора и моменти от столицата. Част от тях са познати на мнозина, други остават забулени в неизвестност, но всички са обединени от красивата картина, която създават.

В Деня на народните будители, авторът обръща внимание на езика, азбуката, науката, вярата…

„Честит ден на народните будители!

Езикът, азбуката, науката, вярата и това, че имаме свободата да се наречем българи са доказателството, че сме имали такива будители, с каквито всяка една страна би се гордяла. Днес е двоен празник: 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска“, когато един монах е вдигнал от прахта на забравата гордостта на един народ.
Съществуват и съвременни будители. Такива, каквито виждаме всеки ден – библиотекарите, книжарите, скулпторите, художниците, писателите и всички културни хора, които със своя разказ ни карат да се чувстваме горди от това, че пишем на своя азбука, че артистите и спортистите ни малко или много се разпознават по света, че имаме история и по-важното – че има накъде да се развиваме, че имаме бъдеще.

В следващите снимки ще се опитаме да покажем какво е будител.

Честит празник, България!“

Представяме ви кадри от фотографския проект, посветен на Деня на народните будители.

Последвайте проекта: https://www.facebook.com/etiuditenasofia?locale=bg_BG

 

 

Последни публикации