Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Професор Дюлгеров към студентите: “Жив съм, заради вас”

На 12 ноември режисьорът професор Георги Дюлгеров събра своите студенти на специална прожекция на последния си филм “Записки по едно предателство”. „Жив съм, заради вас“, обърна се той към гостите си. Филмът в момента е по екраните в цялата страна. 

„Магнетофон!“, чува се гласът на проф. Георги Дюлгеров из горите на Тетевенския балкан. Режисьорът снима последния си филм: „Записки по едно предателство“, в който включва голяма част от своите студенти.

„Професорът е много бърз по време на снимки“, разказва неговият студент и режисьор Мартин Негрев, участвал в последния филм на Георги Дюлгеров. „Професорът предпочита сам да води „терена“, ние сме свикнали от американските продукции друг да дава командите. Беше забавно, че вместо „звук“, той казваше „магнетофон“ и не искаше да се употребяват чуждици по време на снимките“.

Режисьорът Георги Дюлгеров с актьора Пламен Димов, в ролята на Георги Бенковски, по време на снимките на филма.

Професорът изненадва всички, след като скача на мотора на актьора, изиграл Бенковски – Пламен Димов, за да огледат заедно нова локация. „Всички много се напрегнахме, все пак той е на осемдесет години. Но Георги Дюлгеров е неудържим по време на снимачен процес“, споделя още Мартин.

Повече за филма прочетете във filternews.bg.

Последни публикации