Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Burberry пресъздава градините на крал Чарлз III върху лимитирани шалове

Британската луксозна марка Burberry пресъздава градините на крал Чарлз III в Хайгроув, частната резиденция на монарха, върху четири илюстрирани шала, кръстени на четирите сезона.

Снимка: www.wwd.com

Деликатно илюстрираните шалове са изработени от органична коприна и са завършени с ръчно навити ръбове, използвайки рисунки от възпитаника на Royal Drawing School, Сами Линч. Британският художник е специализиран в рисуване и графика чрез пейзажи, с фокус върху пространството, текстурата и светлината.

Шаловете са достъпни за закупуване от уебсайта на Burberry и глобалните магазини, както и от уебсайта и магазините на градините – Highgrove Gardens.

Хайгроув е частният дом на Техни Величества Крал Чарлз III и Кралица Камила. Къщата не е отворена за обществеността, но градините са отворени между април и октомври всяка година, за да позволят на посетителите да споделят удоволствието от вдъхновяващото място.

Снимка: www.highgrovegardens.com

Серията от взаимосвързани градини е създадена с въображение и страст в продължение на около 40 години и отразява естествените артистични способности на краля. Управлявани органично и устойчиво, градините са се превърнали във важно убежище за богато разнообразие от флора и фауна.

Градините са проектирани, както казва кралят, за да „радват окото и да седят в хармония с природата“. От класическия ред на Cottage Garden до пасторалната красота на Wildflower Meadow, има акценти във всеки сезон. Пейзаж, който някога е бил просто морава, е превърнат във великолепно, постоянно променящо се платно.

Сътрудничеството се случва около 75тия рожден ден на Крал Чарлз III и е знак за споделени ценности между Burberry и Highgrove Gardens. Акцентът е върху околната среда, природата и майсторството. Марката спазва заповед от кралица Елизабет за тренчове и устойчиви на атмосферни влияния дрехи от 50-те години на миналия век. Има обаче и друга заповед  – от крал Чарлз. Марката заяви, че „споделя ангажимента на The King’s Foundation“ и подкрепя „изкуствата, предавайки наследството на занаята и артистичността на следващото поколение“.

Преди коронацията на краля по-рано тази година, Burberry си партнира с Highgrove Gardens за лимитирана серия шал, изработен от органична коприна, представящ архитектурата на градината със сребристи брезови и магнолийски дървета, както и птици и водни кончета, диви цветя като делфиниум, жълто гърмялка, кокиче, волска маргаритка, ранни лилави орхидеи и ресничка.

Последни публикации