Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Чисто гол кечист, Годзила и куче с папийонка разнообразиха „Оскарите“ (ВИДЕО)

Всяка церемония за наградите „Оскар“ има своите любопитни моменти и 96-ото раздаване на водещите отличия в света на киното не направи изключение.

Джон Сина буквално показа всичко от себе си. Бившият кечист се появи на сцената, за да връчи наградата за най-добър дизайн на костюми… покрит само с една малка табела.

Водещият на шоуто Джими Кимъл подготви изненадата, като сподели малко от историята на „Оскарите“, правейки препратка към наградите на Академията от 1974 г., когато един стрелец тичаше през сцената.

„Можете ли да си представите, ако гол мъж тичаше през сцената днес? Това не би ли било лудост?“, каза Кимъл.

От ъгъла на сцената Сина надникна и каза на колегата си, че не иска „да го прави повече“.

„Това е елегантно събитие. Честно казано, трябва да се срамувате точно сега, че предлагате такава безвкусна идея“, оплака се Сина. „Мъжкото тяло не е шега работа!“. В крайна сметка обаче излезе само с табелка с името на категорията, а впоследствие му бе подадено покривало в стил римски император.


Какво може да направи равни всички звезди на „Оскар“-ите?

Отговорът е „опашката от автомобили“. След шоуто номинирани като Лили Гладстоун и предишни победители, сред които Никълъс Кейдж, се присъединиха към останалата част от тълпата, за да чакат колите си. Някои от тях се сгушиха до отоплителните уреди, разположени по червения килим, и обсъждаха как е преминала вечерта.

Издокарано с папийонка, кучето Меси получи собствено място на наградите. „Въпреки че е куче, то може би изнесе представлението на годината в „Анатомия на едно падане“, каза водещият Джими Кимъл в монолога си при откриването на церемонията.

Ема Стоун изглеждаше искрено изненадана, когато спечели наградата за най-добра актриса за главната си роля в „Клети създания“. Впоследствие стана ясно, че причината за това отчасти се дължи на дефектния цип на „счупената“ й рокля.

Междувременно поне един човек се спъна на червения килим. Случката обаче далеч не можеше да се сравнява с драматизма при падането на Дженифър Лорънс, с което актрисата влезе в историята през 2013 г.

Брадли Купър доведе майка си на „Оскар“-ите, а Райън Гослинг – сестра си. При носителите на „Оскар“ Били Айлиш и брат й Финиъс О’Конъл е трудно да се каже кой кого беше довел. Колкото и изненадващо да се струва на мнозина, звездите, подобно на обикновените хора, имат семейства.

Неоново розови светлини озариха Райън Гослинг, докато изпълняваше I’m Just Ken в блестящ розов костюм. Може би уморена от изцяло розовия гардероб, който се изискваше от нейната главна героиня, звездата на „Барби“ Марго Роби загърби този цвят и вместо това заложи на рокля в приглушени кафяви тонове на „Версаче“ за събитието.

В друг момент, предизвикващ смях на церемонията в неделя, Емили Блънт и Райън Гослинг излязоха на сцената, за да отдадат почит на каскадьорските изпълнения – и използваха възможността да се подиграват един на друг в името на „Барбенхаймер“.

„Е, малко мразовито здравей“, каза звездата от „Опенхаймер“ на Кен от „Барби“. „Изобщо – просто съм щастлив, че най-накрая можем да оставим това съперничество с „Барбенхаймер“ зад гърба си“, отговори Гослинг.

„Вярно е, вие се справяте много добре, поздравления, но мисля, че разбрах защо го нарекоха „Барбенхаймер“, а не „Опенбарби“, пошегува се Гослинг.

Все пак розовият факел продължи да пламти благодарение на издокараните в този цвят Америка Ферера и Ариана Гранде.

На около километър от червения килим протестиращи затвориха част от холивудския булевард „Сънсет“, призовавайки за прекратяване на насилието в ивицата Газа.
Междувременно някои от преминалите по него звезди, сред които Марк Ръфало, Били Айлиш, Ава Дюверней и други се окичиха с червени значки в подкрепа на прекратяването на огъня в Газа.

Екипът на „Годзила минус едно“ носеше фигурки на прочутото чудовище, както и обувки, вдъхновени от него. В същото време създателите на филма „Момчето и чаплата“ донесоха плюшени версии на героите.

Няколко късметлии, събрали се около червения килим, се възползваха от изненадата, поднесена от композиторката на „Американска литература“ Лора Карпман, която им подхвърли яйца „Кадбъри“.

Последни публикации