Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Филмът „Пулсът на танца“ чупи рекорди

От излизането по кината на 9 февруари, филмът „Пулсът на танца“ чупи рекорди, като става номер 1 в българския бокс офис по гледаемост през уикенда и изпреварва всички чуждестранни филми.
За трите дни филмът е излъчен на 64 екрана в страната и е гледан от над 6410 зрители. Общите приходи са в размер на 77 650 лева, което е един обещаващ старт.
„Пулсът на танца“ е най- новият филм на режисьора Георги Костов, разкриващ красотата и елегантността в света на спортните танци. Ако искате да се потопите във вихъра на танца, не пропускайте да гледате един филм за упоритостта, преследването на мечтата и трудните човешки взаимоотношения, изигран по впечатляващ начин от звездния актьорски екип под режисьорското и сценично майсторство на Георги Костов.
„Радвам се, че успяхме да заснемем “Пулсът на танца” и да го реализираме с финансовата подкрепа на община Бургас.
За мен беше истинско удоволствие да работя с екип от доказали се актьори като Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любомир Ковачки, Сара Драгулева, Райна Караянева, както и с младите таланти Георг Киряков и Мартина Кондаклиева, шампиони по спортни танци. Във всеки мой филм, давам шанс на нови лица и така гледам да откривам и развивам младите таланти за българското кино.
Мога да се похваля, че режисьорският ми нюх не е спирал да работи, пръв за сцената на българското кино открих актьорите Ивайло Захариев и Рая Пеева с дебютното им участие в моя пръв филм „ Пистолет, куфар и три смърдящи варела“. Шанс да изиграе главната роля в друг мой филм имаше Анастасия Левордашка. Именно това ме мотивира да стартирам и кастинг агенция за откриване и развитие на млади таланти – StarCast.bg.“- споделя режисьора Георги Костов.

Режисьор на лентата, продуцент и съсценарист е Георги Костов добре познат на българската публика с първата българска гангстерска комедия “Пистолет куфар и три смърдящи варела”, абсолютният хит „ XI A” , комедията “Академия за мъже”, приключенския романтичен филм “Опърничавите” , историческата драма “Останалото е пепел” и първият български финансов трилър “Борсови играчи” .
„Обичам да експериментирам и да предизвиквам себе си с различни жанрове и смятам, че „Пулсът на танца“ ще докосне публиката с актуалните теми, които се поставят в него свързани с взаимоотношенията в семейството, с желанието на младите хора да преследват мечтите си и каква е цената на успеха.
Щастлив съм, че с екипа успяхме да реализираме този филм, които показва отвътре интригуващият свят на състезателните спортни танци. И много ще се радвам, ако чрез “Пулсът на танца” успеем да вдъхновим повече млади хора да спортуват и да изградят здрвословни навици на живот. Искрено се надявам с добри примери, култура, спорт и възпитание да променим средата в която живеем“, казва режисьорът Георги Костов.
https://youtu.be/w9BrtX2A60Y?si=WLwHCKDamJBaO6FG

Последни публикации