Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Силви Вартан се разделя с голямата сцена (ВИДЕО)

Певицата Силви Вартан приключва кариерата си. Известната изпълнителка обяви, че последните ѝ три концерта ще се проведат през месец ноември.

Френската певица, родена и живяла в България, съобщи: „Да, взех решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да пресмятам, просто от желание и без да си задавам прекалено много въпроси. Дълбоко в себе си не обичам нещата, които свършват“.

„Вероятно това се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж пораснах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, да тичат след влака. Това е рана, която никога няма да зарасне. След това, благодарение на кариерата ми на певица, пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде. Непрекъснато се питах: „Какво следва? Какъв е следващият проект? Всичко се случи със скоростта на светлината, а освен това, бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец. Споделих цялата тази лудост с него и откривахме всичко заедно. Беше лудост“, разказва още певицата за напускането на България и любовта с иконата на френския рокендрол Джони Холидей.

Изпълнение на Силви Вартан на песента „Я каже ми, облаче ле бяло“:

Американският актьор Тони Скоти, съпруг на Силви Вартан от 1984 г., сподели пред „Paris Match“ за решението на певицата да се сбогува със сцената: „Това е решение, което узряваше в продължение на месеци. През август Силви ще навърши 80 години. Тогава ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които я са с нея вече 60 години“.

Певицата съобщи, че е изготвила и завещанието си. „Оставих съпруга ми да управлява всичко. Тъй като имаме еднакви идеи по въпроса, аз му се доверявам“, споделя тя. Сред вероятните бенефициенти на имуществото ѝ са двете ѝ деца  Давид Холидей от първия ѝ брак с Джони Холидей и Дарина, осиновена през 1997 г. в България от певицата и настоящия ѝ съпруг.

Освен за раздялата ѝ с голямата сцена, в интервюто Силви Вартан разказва и за автомобилните катастрофи, които е претърпяла през 1968 и 1970 г. При първата тя губи най-добрата си приятелка. При втория инцидент е заедно с Джони Холидей.

Последни публикации