Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Синът на Чарли Чаплин идва у нас

Синът на Чарли Чаплин – Юджийн, представя „Чаплин пианисимо“ за първи път у нас. Концерт-спектакълът, посветен на живота и творчеството на великия актьор, гостува в София – на 10 юни, в зала „България“, на 12 юни – в Пловдив, Античен театър, и на 15 юни – във Варна, в рамките на международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори, посочват организаторите. Звучи музика от филми като „Модерни времена“, „Великият диктатор“, „Хлапето“, „Златна треска“ и „Светлините на рампата“.

Юджийн Чаплин пристига у нас, заедно с композитора Жан-Паскал Бентюс и пианиста от консерваторията De Musique de Paris – Силвен Моризе.

„Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм – от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него“, казва Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес.

„Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му“, допълват организаторите.

Последни публикации