Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Андреа Бочели идва за концерт в България

Големият Андреа Бочели празнува 30 години от началото на своята бляскава кариера.  Един от най-обичаните тенори в света и най-продаваният изпълнител на класическа музика по този повод ще посети и България.

Маестро Бочели се завръща в България по покана на Fest Team и Charm Music за уникален концерт под звездите на 14 септември (събота) на стадион „Васил Левски“ в София.

Емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото това лято, тъй като София е включена в юбилейното турне за 2024 г.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на ticketstation.bg още този петък – 8 март.

Признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994 г. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката.

Последни публикации