Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Потапяне „В нейния глас“

“В нейния глас” е новият потапящ театрален спектакъл на режисьора и хореограф Коста Каракашян в колаборация с драматурга и ко-режисьор Антония Георгиева. След представянето на общите им проекти “КУХНЯ” и “Последният залез”, двамата продължават да създават нови преживявания и да разтърсват публиката по новаторски начин.

Марчела-Василена Димитрова по време на репетиция

Моноспектакълът представя края на една любов чрез вихъра на човешките емоции. Една изоставена жена преживява емоциите си в своя апартамент. Спектакълът е създаден по мотиви на пиесата на Жан Кокто “Човешкият глас”. Съвременната адаптация изследва връзката между тялото и емоциите на героинята, а модерният и нестандартен прочит я прави достъпна, целящ да привлече нова аудитория към творбата.

„Изследваме преминаването от едни взаимоотношения към това да бъдеш напълно сам. И по някакъв начин много си играем с този катарзис, който всеки един човек с разбито сърце е изпитвал и искаме и хората, дори по един терапевтичен начин, да изпитат тези емоции чрез един танцьор, който може да създаде нещо красиво и въздействащо от едни негативни емоции”, споделя Коста Каракашян.

Снимка: Даниела Йорданова

В главната роля влиза Марчела-Василена Димитрова, талантлива млада танцьорка с дългогодишен опит в областта на съвременния танц в Париж и Лондон, завършила Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance и част от танцовата трупа Jasmin Vardimon 2. Марчела вече усилено репетира на родна земя и няма търпение да съпроводи зрителите на това интимно пътешествие в дебрите на съвременното изкуство.

„В нейния глас” обещава преживяване на загадъчна локация, която ще остане в тайна до премиерата, но няма да остане единствената изненада за публиката. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Датите на премиерните представления са от 6 до 10 декември от 19:00 и от 21:00 часа. Локацията обаче ще бъде тайна до последно. Публиката е ограничена – 12 човека на представление. Те ще са могат да се потопят „В нейния глас“ и благодарение на музиката на Мартина Стефанова, костюмите на Мая Матева и сценографията на Ада Паунова.

Последни публикации