Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Младежкият театър отбелязва юбилея на Цветана Манева със спектакъл

Младежкият театър ще поздрави с представление Цветана Манева за рождения й ден на 30 януари.

Екипът на театъра споделя, че „Това е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България.“ Актьорите обещават изумително смешен и покъртително откровен разговор за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. Всичко това ще се случва на фона на приказна музика.

 

От сцената ще звучат текстове и спомени изпълнени от любими колеги на Цветана Манева, с които тя работи, харесва и обича. Освен тях в спектакъла, с виртуалните си поздрави ще се включат и много други актьори и близки на актрисата. Организаторите обещават и голяма изненада.

„Цветана Манева е моя голяма страст, моята голяма тема като автор, която аз винаги ще следвам, а тя винаги ще ми предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането, на радостта, и на концепцията за щастие. В момента тя е единствената актриса, която приживе е възприемана като икона. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената.“

На сцената ще излязат Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов, Силвия Петкова, Александър Сано и други.

В навечерието на Нова година Манева сподели своите 10 новогодишни обещания, прочетени от сцената. Във видео, разпространено в социалните мрежи:

“Моят списък с 10 новогодишни обещания”

1.Да гледам по-малко телевизия и да чета повече литература. Светът е пълен с непрочетени прекрасни книги. И вие не го забравяйте!
2. Да казвам по-често „обичам те“ на любимите си хора. Не трябва да ни е срам, че обичаме някого. Това е повод за гордост и доказателство, че имаме сърца и души.
3. Да се науча да прощавам и да не ревнувам. Да мразиш е ужасно чувство и измъчва този, който го изпитва.
4. Да се опитвам да разбирам и тези, които не харесвам. Да се опитвам да приема онези, които не харесват мен.
5. Да се грижа за всички, които са родени след мен и да помагам на тези, които са нямали моя късмет.
6. Да не се ядосвам и да не плача за незначителни неща.
7. Да се забавлявам. Да се наслаждавам. Да съм благодарна за всеки момент от живота си, защото имам само един живот и той е абсолютно уникален.
8. Да не забравям, че щастието не е състояние на духа. То идва под формата на мигове, които трябва да ни стигнат за цялото останало време.
9. Да се смея и да разсмивам.
10. Да продължа да обичам, да се влюбвам и да предавам тези умения нататък. Да пазя любовта с всички позволени и непозволени средства. Защото само тя си заслужава всичко!

Последни публикации